Innostuin VEPEstä jostain ihmeen syystä, vaikea sanoa mistä se alun perin tuli. Sieni kuitenkin osoittautui aikamoiseksi vesipedoksi, ja on fyysisesti varmaan juuri riittävän kokoinen, niin onhan sitä kokeltava!

Kesällä 2012 on päästy tositoimiin. Veneestä hyppy opittiin kahdella kertaa; ekalla kerralla oli mudi vieheenä näyttämässä mallia, toisella kerralla Sieni hyppäsi itse. Sen jälkeen se on uskaltanut loikata myös kaiken maailman rannoilta, laitureilta yms. Vientiä pentu opetteli ensin kuivalla maalla. Aloitin opettamalla sille käsikosketuksen, jolla sain sen helposti irtaantumaan minusta poispäin. Se on aina ollut kova kantamaan esineitä, joten ei tarvinnut kuin tarjota esinettä ja lähettää koskemaan avustajan kättä esine suussa. No, ehkä sitä vähän enemmän piti hioa, mutta helpolla on päästy monen muun ongelmiin verrattuna :) Kovin vaikeaa tätä ei myöskään ollut siirtää veteen. Varmuutta ja apujen häivyttämisen liike vielä vaatii ollakseen koekunnossa.

Hukkuvan pelastamista ja veneen hakua kumpaakin olen aloitellut uimapatjan kanssa. Uimapatjalla killuminen on osoittanut, että koirassani on selvästi jotain "vesipelastusviettiä" ihan sisäsyntyisesti. Se tulee uimaan ympärilleni, vinkuu ja kitisee (mitä ei todellakaan muualla tee!), yrittää kääntää rantaan päin, ja jos otan koirasta kiinni, se lähtee hilaamaan mua rantaan. Jos en ota, se puree patjaan ja vetää siitä... tästä vähän keskusteltiin onko moinen sallittua vai ei. Olen antanut sen vetää mua niin, että mulla on lelu kädessä ja Sieni saa hilata siitä. Hyvin riittää voimat ja kovasti ylpeä se on itsestään aina saatuaan mut rantaan.

Olisi hauskaa joskus päästä kokeeseen asti! Laji on mulle ihan vieras ja olen treenannut vaan omissa oloissani - ei hajuakaan onko me tehty ihan sääntöjen mukaan vai ei. Hauskaa on ainakin ollut!


Kun kaikki muut "pelastusyritykset" on kielletty, Sieni tulee uimapatjalle sen näköisenä, että senkin tyhmä me kuallaan kohta etkä sää tajua!! :D

Videoita:
Vepen alkeita
Random uintia 07/2012
Eka kerta koirauimalassa 01/2012
Uimassa jo pienenä 07/2011

© Laura 2012 | laura(at)fungii(piste)org | kopiointi kielletty!