Juhannusvapailla suuntasimme Neitvuorelle. Tavarat oli pakattu pe-su -reissulle, mutta valitettavasti lauantain sääennuste piti paikkansa ja vettä tuli niin, että lähdimme aamutoimien jälkeen takaisin autolle ja kotiin. Koirilla oli ensimmäistä kertaa rinkat mukana, ja hyvin veti Tytti siitä huolimatta! Töppösen rinkassa oli n. 600g/puoli, Tytillä 900g/puoli. Mun rinkka painoi jonkun 12kg ja ukon 14-15kg.

Mudia vituttaa, kun joku halusi pakolliset poseerauskuvat vaikka tässä ei nyt oikein olisi aikaa sellaseen. Mentäiskö jo hei!

Aloita koiran pukemisella, ettet joudu rinkka selässä enää kyykkimään. Onneksi se osaa käskystä nostaa tavaroita, erittäin käytännöllinen ominaisuus!

Mudi oli fleksissä, johon oli askarreltu "mustekalasta" jousto-osa. Oli ihan riittävä, koira ei paljoa vedä, mutta välillä sen hieman innostuessa nykäisy ei tuntunut pahalta. Samasta syystä koira oli kiinni suoraan rinkasta.

Tytillä oli rinkkansa alla vetovaljaat. Systeemi toimi hyvin eikä vaikuttanut painavan tai hiertävän koiraa. Se veti niin lujaa, että mies uhkasi ensi kerralla lisätä sen rinkkoihin painoa, josko se vähän hillitsisi...

Heti alkuun loputtomalta tuntuva nousu Etelä-Savon korkeimmalle vuorelle, Neitvuorelle. Osan matkaa oli portaat apuna.

Näköala oli aika hieno ja sääkin suosi että myös näimme.

Juomatauko

Mudi osasi hyödyntää tauot tosi hyvin

Eikö ookin ihanaa!

Meilläkin on

Mutta liika on liikaa :D

Lätäköitä oli riittävästi tarjolla. Rinkka selässä ravistelu ei ollut hankalaakaan

Tytti testasi laukkujen vedenpitävyyden. No ei pidä, ei. Ainakaan tässä määrin.

Suolla meinattiin päästää koirat uimaan, mutta jätettiin väliin, kun ei tiedä alkaako rinkat hiertää märkää karvaa vasten

Neiti kyllä pulahti kun hetki tämän kuvan jälkeen maa petti alta :D

Pitkospuita ja ojan ylityksiä oli muutamaan kertaan. Mudi on taitava asettamaan jalkansa kapeille, pyöreille siltapuille

Tytti ei...

Kodalle oli noin 5km matkaa. Syötiin pihalla nuotiopaikalla evästä, jätettiin kamat parkkiin ja käytiin "alasti" noin 5km lenkki rantaa ja metsää pitkin. Takaisin tultuamme päätettiin yöpyä kodassa

Koirat ekana uimaan rinkoista vapautumisen jälkeen

Ruuat tulille

Kyllä kiitos

Koirien rinkoista löytyi possun saparot

Välipalan jälkeen jaksoi vetää hipparallit

Hetken latautuminen

Hyi, tää retkiruoka ei oo ihan mudin makuun

Tiskari on kuitenkin tunnollinen työntekijä

Uiminen on parasta Tytin kesässä

Pitkäjalka löytyi minusta

Värkkilampi. Ihan totta! :D Sinne talsimme ilman kamoja. Paikka oli kuin joku paratiisimaisema

Ai jai tuota lutraamista

Plumps!

Joku kukka

Ui, ui, ui

Aika hurja sieni

Kannetaanpas tavarat kotaan sisälle

Väsynyt mudi

Iltaruuaksi oli kuivattua jauhelihaa ja nappulaa. Ei tarvinnut kahdesti kehoittaa syömään

Juhannusilta. Oltiin kannettu pari siideritölkkiä mukana ja koskaan ei ole lämmin siideri ehkä maistunut yhtä hyvältä!

Ei huonompi maisema

Mudin limainen, vedestä nostettu keppi piti tulla syömään mun päälle

Tytin yöpuku. Yöllä oli aika viileä, mutta vaatetta oli riittävästi kaikilla, eikä tullut kylmä. Mudi nukkui osan aikaa omalla pedillään, osan aikaa paljaalla lattialla ja osan mun jalkojen päällä. Aina kun potkin sen pois että sain käännettyä kylkeä, se kipusi takaisin.

Sitten loppuu kuvat. Sade alkoi tosiaan juuri aamiaista lopetellessamme ja sitä tuli suht reippaasti ja tappavan tasaiseen tahtiin. Kamera pakattiin tiukasti muovipusseihin rinkkaan suojaan. Koirat oli molemmat tosi vaisuja lähtiessämme. Ehkä niillä oli lihakset jumissa ja sade masensi ainakin Tyttiä kovasti. Jossain vaiheessa (läpi kastuttuaan?) se piristyi ja alkoi taas vetää. Matkaa tehdessämme reittisuunnitelma muuttui niin, että suoraa tietä autolle ja kotiin. Kodalle olisi voinut mennä toiseksi yöksi, jos olisi ollut varmaa että ketään muita ei sinne tule. Teltassa vaatteita ei olisi mitenkään saanut kuivumaan. Tarkoitus on kuitenkin se, että on hauskaa, eikä väen väkisin viettää tiettyä yömäärää luonnossa, niin hyvin voi tulla pois kun siltä tuntuu. :)