"Suuret valkoiset merkit rinnassa tai käpälissä eivät ole suotavia."

Valkoinen tassu ei suinkaan ole ainoa virhe sekarotuisessa, puolipitkäkarvaisessa paskaholskussani. Tämä virke kuvaa myös loistavasti oman suhtautumiseni koiranäyttelyihin ;) Minun syyni osallistua onkin ensisijaisesti hakea pakollinen (typerä!) valioitumiseen tarvittava minimi-H, päästä shoppailemaan ja tavata tuttuja. Koira on kaunis kun se on terverakenteinen, liioittelematon ja käyttötarkoituksensa mukainen. Massatapahtumaan osallistuminen on ihan hyvä harjoitus nuorelle koiralle ennen kuin se on teknisesti valmis oikeisiin kokeisiin. Harjoituksen vuoksi pentu tulee varmaan käymään muutamassa mätsärissäkin. No, niinhän mudinkin oli tarkoitus käydä, mutta eipä sitten koskaan kiinnostanutkaan niin paljoa että olisin jaksanut paikalle raahautua. Saa nähdä onnistuuko tämän kanssa sen paremmin... :D

1,5v ikään mennessä Sieni on käynyt kahdessa virallisessa näyttelyssä ja luulen, että osaltamme tämä harrastus on nyt aika lailla tässä. Arvostelut on olleet ihmeellisen hyviä, tosin tuomaritkin on kyllä ihan valitsemalla valittu, kaikkia tuo ei varmasti miellytä. Saisihan sen varmaan valioksi käytettyä - jos siitä tulee TVA ja KVA niin luvattakoon sitten hakea vielä se MVA, mutta sitä odotellessa ei oo meidän harrastus noi missikisat ;)


Näyttelyt

Ryhmänäyttely Pieksämäki 20.07.2013 / Päivä Eerola / 4 pitkäkarvaa
"Tyyppi erinomainen. Hyvin tasapainoinen narttu. Keskikokoinen, keskivahva. Kaunisilmeinen narttumainen pää. Sopiva kaula. Riittävä eturinta. Tarpeeksi runkoa. Hyvä takaosa. Tasapainoinen ravi. Karvapeite tulossa. Hyvä väri. Kauniisti esitetty. Hyvä, tyypillinen kokonaisuus."
-> AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP

KV Jyväskylä 11.11.2012 / Dick Rutten, Hollanti / 9 pitkäkarvaa
"1,5 year. Excellent type. Correct size and head line. Correct topline. Good forechest. Correct angulated front. Round in croup (?). Forefeet should be stronger. Coat structure correct. I wish her more drive."
-> AVO ERI1 SA PN2 VARA-SERT CACIB

Erikoisnäyttely Tampere 05.08.2012 / Bernard Pouvesle, Ranska / 30 pitkäkarvaa
"Small sized female with an excellent head, very dark, feminine, excellent skull & muzzle & ears & eyes (shape and colour). Scissorbite complete. Excellent upperline & underline & angulations & tail. Excellent movement."
-> JUN ERI1 SA PN2 SERT

Mätsärit

23.10.2011 MPKY Mikkeli, SIN3


© Eija Taipalinen

© Laura 2011 | laura(at)fungii(piste)org | kopiointi kielletty!