Ilmoitin kasvattajalle heti pentua kysellessäni, että en harrasta näyttelyitä enkä etsi näyttelykoiraa. Oli kuitenkin puhetta, että saatan muutaman kerran pyörähtää kehässä. Asia oli ajankohtainen koiran ollessa nuori. Halusin käyttää sitä koiratapahtumassa tottumassa hälinään ennen oikeita kokeitamme (toko, pk). Jännitän itse näyttelyssä melkein yhtä paljon kuin kokeessa, joten hyvä oli myös harjoitella itse hermojen hallintaa :)

Jos koira ei olisi napannut ekasta näyttelystään sertiä, koko homma olisi varmaan jäänyt sikseen. Nyt kun siltä puuttuu enää yksi, joudun varmaan jossain vaiheessa hakemaan senkin. Nimenomaan hakemaan - tarpeeksi kun kiertää niin liki mudin kuin mudin tuntuu saavan valioksi. Onpahan sitten meidänkin ylikorkea uros oikein muotovalio. Eli juu, en arvosta moista titteliä paljoa hittojakaan ja saa nähdä koska on se vuosi että viitsin sitä viimeistä sertiä haeskella. Näyttelyissä parasta on tavarakojujen tutkailu ja mudi-ihmisten näkeminen ja kuulumisten vaihto. Jos vielä on kesä ja kaunis päivä, niin mikäs siellä ollessa.

Tässä saldo:

AVO H
AVO ERI2, PU2, VASERT, VARACA
NUO ERI1, PU1, SERT, ROP
JUN EH
JUN EH
JUN ERI1, PU2, SERT
PEK1, KP, VSP

Ja arvostelut:

Lahti 31.10.2010 / Irina Shvets, Venäjä / 4 mudia
arvostelu on venäjäksi enkä ole saanut vielä tulkkausta. Suullisesti kehäsihteeri kommentoi sitä pyynnöstäni vaan sen verran, että tuomarin mielestä koiralla on vinot etujalat.
-> AVO H

Kuopio 07.08.2010 / Alain Pecoult, Ranska / 7 mudia
"Good size dog. Black. Nice body. Coud do with a little more necle. Nice head, though skull is a bit narrow. Excellent temperament. Close in rear. Elbows out a little. Good sidegait & tail carriage."
-> AVO ERI2, PU2, VASERT, VARACA

Tuusniemi 20.02.2010 / Kornelija Butrimova, Liettua / 7 mudia
"Good size & bones. Head with good lines & proportions. Enough of chest. Strong back, good angulation of quarters. Good movement and temperament. Good ringtraining."
-> NUO ERI1, PU1, SERT, ROP

Helsinki 09.08.2009 / Hilkka Salohalla / 1 mudi
"Koon ylärajoilla oleva, lanneosaltaan hieman pitkä, ikäisekseen hyvin kehittynyt uros, jolla hyvä pää. Hyvä purenta, silmät & korvat. Kaula voisi olla hieman pidempi ja ylälinja laskevampi. Hyvä luusto. Riittävät etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. Ikäisekseen hyvä rintakehä. Hyvä karvapeite. Liikkuu vielä epävakaasti edestä, ahtaasti takaa, sivuaskel riittävän pitkä, mutta nostelee etujalkojaan turhan korkealle."
-> JUN EH

Helsinki 26.07.2009 / Bo Skalin, Ruotsi / 1 mudi
"Rastypiskt temperament, vackert hund med bra uttryde, bra nosparti, fortfarande mycket valpig i sina rörelser, litet knappt vinklad fram, korrekt vinklad bak, litet läng i länden, bra pälskvalitet, kan röra sig riktigt bra mellan hopper."
-> JUN EH

Varkaus 16.5.2009 / Kamen Litov, Bulgaria / 4 mudia
"Mittelgross, mittelkräftig, sehr gute kopf und ausdruck. Sehr gute --- und format. Gute knoche kräftig. Gute Winke lunge/lenge(n?). Gute Brust und front. Im der Beuegeng (?) meipfte der Rücke faste beuese. Gute gehen."
-> JUN ERI1, PU2, SERT

Rautalampi 4.5.2009 / Lena Danker / 7 mudia
"8kk. Hyvänkokoinen poika. Oikean muotoinen pää, hyvät korvat. Kaunis ilme, oikea purenta. Rodunomaisesti kulmautunut. Oikea luusto. Lupaava karva. Liikkuu vapaasti ja iloisesti. Rodunomainen luonne".
-> PEK1, KP, VSP