Pyöräily
Opetin koiran jo alle vuoden ikäisenä käyttäytymään pyörän kanssa. Talutin pyörää ja mentiin vain ihan lyhyttä lenkkiä niin, että koiralle tuli säännöt tutuiksi. Kun se oli terveeksi kuvattu, alettiin pikku hiljaa polkea. Parivuotiaasta alkaen on tehty kunnon lenkkiä. Pyöräily on hauskaa! Kiinni ollessaan koira saisi puolestani vetää, mutta eipä se juuri niin tee. Irti oleminen on sen mielestä paljon hauskempaa, mutta paikka ei tietenkään aina salli moista. AD-koe poljettiin syksyllä 2010.

Uinti
Ensimmäisenä kesänään koira ei uinut. Seuraavana kesänä sille piti vääntää rautalangasta, että pieneltä penkalta voi kyllä mennä järveen, siellä on pohja ;). Kun koira oppi luottamaan tähän, se rohkaistui nopeasti hyppäämään vähän isommankin uimaloikan. Kesällä 2011 tavoitteenani on ollut opettaa se hyppäämään mökkilaiturilta vauhdissa. Tähän saakka koira saattaa juosta kovaa laiturin reunalle, mutta pysähtyy siihen vielä hetkeksi arpomaan. Veneestä koira myös hyppää käskystä, ja veneen perään se karkaa rannasta jos meinaan jättää sen kyydistä... vepeä olisi kiva joskus vähän opetella, mutta taitaahan tuo turhan pieni lajiin olla.

Pudotetun esineen nouto
Pudotetun hanskan, pipon tms nouto on opetettu pelkkänä hupitemppuna ja nimenomaan polulla tai metsäautotiellä, ei umpimetsässä. Viitisen sataa metriä taitaa olla pisin noutomatka, hyvin irtoaa. En muista, onko koira koskaan laitettu etsimään jotain oikeasti ihmisten huomaamatta pudonnutta esinettä, luultavasti ei. Nykyisellään varmaan jo voisi, kun irtoaminen on noin hyvällä mallilla. Koira varmaan juoksee kunnes löytää. :D PK-etsintäkoe olisi minulle muuten oikein mieleinen laji, mutta hakua koiralle ei ole tehty yhtään. Alkuaikoina minua ei kiinnostanut se laji ollenkaan ja nyt se on vain jäänyt. Ehkä joskus jos viestillä ja jäljellä on jo tavoitteet saavutettu...

Temput
Kaikista pentuajan aikeistani huolimatta koira osaa aivan säälittävän vähän temppuja! Naksuttimella on kiva leikkiä mutta jostain syystä temput on jääneet unholaan. Tassun anto (saman puoleinen kumpaa kättä tarjoan koiralle), kuono kenkään, laatikkoon sisälle meneminen, kapean rahin päälle meneminen ja siinä pysyminen, peruutuksen alkeet, takaa jalkojeni väliin tuleminen, namin pitäminen kuonolla.. siinä ne taitaa pitkälti olla.

Vaellukset
Repovesi 05/2011
Neitvuori 06/2011
Patvinsuo 09/2011
Neitvuori 10/2011
Repovesi 05/2012
Leivonmäki 09/2012
Kurjenrahka 09/2012
Repovesi 05/2013