FI TVA JK3 BH AD Takkutukan Uudet Kujeet
Luksi, Töppönen
KoiraNet-linkki
mudiuros, musta
s. 06.08.2008
kasv: Sanna Laine-Evans, Sammatti
----------
Lonkat: BB
Kyynärät: 00
Selkä: muuten ok, mutta puuttuva lannenikama. "Koirallasi on ns. välimuotoinen lanne-ristinikama, jossa viimeinen lannenikama (L7) on osa ristiluuta. Puhutaan myös sakralisaatiosta. Tässä tapauksessa tuo sakralisaatio on niin "voimakas", että lannenikamia on vain 6." / Anu Lappalainen kaularanka / rintaranka / lanneranka
Polvet: 00
Silmät: ok
Mitat 1-vuotiaana: 13,5kg/49cm | 3-vuotiaana: 16kg/49cm
Uusintakuvattu lonkat, kyynärät & selkä 4,5v iässä 02/2012, edelleen puhtaat, mutta havaittu selästä yhden lannenikaman puutos. Yksivuotiskuvat ottanut ELL ei aikanaan huomannut asiaa. Puutos on luultavasti syynä helposti jumiin meneviin lihaksiin. Koira oireilee jumiutunutta selkää nuolemalla ja puremalla tassujaan.
----------
LTEP 119 +++
[+1 +2 +3 +2 +1 +2 -2 +2a laukausvarma]
----------
Saavutuksia:

Mikkelin Palveluskoirayhdistyksen Vuoden Jälkikoira 2013
Mikkelin Palveluskoirayhdistyksen Vuoden Palveluskoira (parhaat yhteispisteet luokasta riippumatta) 2012
Mikkelin Palveluskoirayhdistyksen Vuoden Jälkikoira 2012
Suur-Savon Kennelpiirin Piirinmestari 2013 (PAJÄ)
Suur-Savon Kennelpiirin Piirinmestari 2012 (PAJÄ)
Suomen Mudiyhdistys-SUMU ry Vuoden Palveluskoira 2013
Suomen Mudiyhdistys-SUMU ry Vuoden Palveluskoira 2012
Suomen Mudiyhdistys-SUMU ry Rotumestari 2012 (PAJÄ)
Suomen Mudiyhdistys-SUMU ry Rotumestari 2012 (agility)
Suomen Mudiyhdistys-SUMU ry Vuoden Tokokoira 2012
Suomen Mudiyhdistys-SUMU ry Vuoden Tokokoira 2011
Suomen Mudiyhdistys-SUMU ry Vuoden Tokokoira 2010
----------
Miksikö minulle tuli mudi?

Halusin ehdottomasti perusterveen "rakkikoiran", jolla on pk-oikeudet. Karsin listalta tässä vaiheessa myös ulkonäkö inhottaa -rodut. Seuraavina kriteereinä oli irtipidettävyys, välinpitämättömyys vieraita kohtaan, kaiken maailman hiipparit karkoittava koko ja/tai asenne, helposti ihmisen käytössä olevilla keinoilla motivoitava luonne, intoa puuhailla pikkutarkkaa tokoa ja turhia temppuja siinä missä maastolajejakin mutta ei kuitenkaan mitään kisatykkiä, joka sekoaa energiaansa kun olen päivän kipeänä. Topkolmosessa minulla oli pitkään hoffi, lk holsku ja mudi. Oikeastaan aika eri tyyppiset rodut, yksi ei edes paimen, mutta kyllä minä löydän niistä paljon yhteistäkin. Muutaman näyttelytutustumisen perusteella mudit oli pirun rumia, liian pieniä ja omituisia kiharapehkoja, mutta loppujen lopuksi hoffin ja holskun hylkäämiselle oli edellä mainittuja selkeästi painavammat syyt... joten niin minun oli pakko ottaa mudi. No, ei siinä ihan niinkään käynyt, lue lisää rotuvalinta-sivulta. ;)

Olen valintaani äärimmäisen tyytyväinen ja minulle varmasti tulee joskus toinenkin mudi. Maailmassa on kuitenkin muitakin kiinnostavia rotuja, ja seuraava saattaa olla jotain aivan muuta. Kriteerini ovat pitkälti samanlaiset, mutta en pelkää enää "kisatykkirotujakaan", sillä on tullut selväksi että minulla on kyllä intoa harrastaa - ja paljon. Päin vastoin, esimerkiksi hoffin olen tiputtanut listoiltani pois, kun epäilen jaksaisiko sellainen minun matkassani ;)