Ensikosketuksemme agilityyn tapahtui MAH ry:n järjestämällä "leikki motivointikeinona" -kurssilla Mikkelissä keväällä 2009. En itse ole koskaan ollut lajista kovin kiinnostunut, en oikeastaan edes tiedä miksi. Osittain on varmaan vaikuttanut se, että alkeiskurssipaikat tuntuvat olevan kiven alla. Huomasin kuitenkin tuollaisen pentukurssin ja mahduimme sinne mukaan. Kurssilla keskityttiin tosiaan leikkimään, mutta siinä ohessa tehtiin vähän ohjauskuvioita: ämpäreiden ympäri pujottelua, koiran ohjaamista kummallakin kädellä, putkea, hyppyjä yms. Putkessakin pointtina oli keksiä miten oman koiran saa ekaa kertaa kannustettua menemään sinne, ei mikään varsinainen tekninen esteharjoittelu. Kurssi kesti kaksi viikonloppua ja jo ekan jälkeen meille tarjottiin "tiskin alta" paikkaa varsinaiselle alkeiskurssille juoksun takia pois jääneen nartun paikalle. Harmi vaan että olin lähdössä kesäksi Helsinkiin, ja jouduimme sen takia jättämään tarjouksen väliin. Luksi kuitenkin teki vaikutuksen, kun toinen kouluttaja pamautti että hää vois ottaa ton piskin kotiinsa, myynkö. En myynyt, en :)

Kesätyörahoja kävimme tuhlaamassa Helsingissä koirakoulu Silkkitassun "agilityn alkeet" -kurssilla heinäkuussa 2009. Kurssi kesti 4 x 45min ja harjoittelimme hyppyä, keppejä, putkea, pussia, a-estettä ja keinua. Koiria oli aika paljon, tila oli mielestäni turhan ahdas, ja aikaakin oli kokonaisuudessaan kovin vähän, mutta hauskaa meillä silti oli.

Siitä se kipinä sitten todella roihahtikin. Syksyllä pyrimme MAH:n varsinaiselle alkeiskurssille. Tämä oli meidän ensimmäinen "koe" ja ohjaajan mielettömästä jännityksestä huolimatta paikka irtosi helposti. Alkeiskurssin jälkeen tuli talvitauko ja keväällä 2010 kävimme jatkokurssin. KUrssin jälkeen meidät hyväksyttiin seuran jäseneksi ja saimme luvan itsenäiseen harjoitteluun. Ensimmäiset viralliset kisat korkkasimme toukokuussa 2010 kovin vähän harjoittelun jälkeen, ja jälkeen päin ajatellen turhan aikaisin. Koira ei ollut vielä valmis, esimerkiksi kepit oli teknisesti ihan kesken. Ykkösistä tuli nollat aika nopeasti, mutta kakkosissa jumitettiin aika huolella. Kolmosiin nousimme helmikuussa 2012. Suurin syy kaikkeen tahmaan olen varmasti minä, en ole kehittynyt yhtä nopeasti koiran kanssa, ja ohjaaminen on usein varsin kamalaa. Koiran vireen kanssa on ollut vaikeuksia; välillä tuntuu, että se ei tee ollenkaan täysillä, ja välillä se karkaa hanskasta ja kuumuu yli.

Suuria menestymistavoitteita meillä ei agilityssä ole ja esimerkiksi valiota tuosta ei todellakaan koskaan tällä ohjaamisella tule :D. Agility on kuitenkin hauskaa ja varsin tervetullutta vastapainoa muille lajeillemme, joten toistaiseksi ainakin jatkamme treeneissä ja varmaan kisoissakin käyntiä.

Helmikuussa 2012 kisasimme Vuokkoset Areenalla rotumestiksistä. Kahdelta kakkosten radalta nollat, LUVAT, nousu kolmosiin ja samalla rotumestisten voitto!
hyppis
agirata

Heinäkuussa 2012 seurakaverini tarvitsi kisakoiraa oman vanhemman koiransa ollessa osittaisella sairaslomalla ja pennun taas liian nuori. Itseäni ei kiinnosta treenata niin paljoa kuin kolmosissa menestyminen vaatisi, ja pienen mietiskelyn jälkeen totesin että mikä jottei koira joutaisi kaverin agikoiraksi. Ensimmäiset yhteiset kisat heillä oli oman seuran kisoissa elokuussa - agiradalta HYL ja hyppäriltä 0! Saa nähdä mihin yhteistyö johtaa :)

Joitakin muita kisaratoja:
maksi 1 MLI 22.5.2010
maksi 1 VRK 30.5.2010
maksi 1 VRK 11.9.2010 yksi
maksi 1 VRK 11.9.2010 kaksi
maksi 1 MLI 19.9.2010 (nolla)
maksi 2 PMK 6.11.2010 yksi
maksi 2 PMK 6.11.2010 kaksi